Multi – Barrier – System

   Multi Barrier sistem („sistem z  več barijerami“) za pripravo pitne vode, PROaqua 4200, proizvaja nemško podjetje PROVITEC® GmbH iz Wegscheid-a in je patentiran po celem svetu.

 

 

Evropska številka patenta (PCT): 97 91 80 15.5

ZDA številka patenta: 6 120 686

Kanadska številka patenta: 2,249,341

Izumitelj in inovator, ter obenem tudi lastnik patenta, je g. Roland Bilz.

  

   Da pride do pozitivnih sprememb, se v večini primerov najprej zgodijo slabe stvari in razne nesreče. Tako je bilo na žalost tudi v tem primeru.

  

   Bivšega inštalaterja centralnega ogrevanja, Rolanda Bilza, je prizadel novinarski članek o težkem obolenju otroka v Bayernu, katerega vzrok je bila zastrupitev z veliko količino nitrata v vodi iz pipe. Odločil se je, da bo naredil sistem, ki bo vsakomur omogočil kvalitetno vodo za pitje in pripravo hrane.

  

   Po kratkem raziskovanju je bilo očitno, da centri za oskrbo vode, ne glede na svoje napore, ne uspevajo odstraniti nenehno rastoče količine onesnaženj v vodi, katerih je identificirano že preko 800 (težke kovine, pesticidi, umetna gnojila, mikroorganizmi, hormoni, antibiotiki, ostanki zdravil,…)

   Odločen in uporen, je g. Roland Bilz 12 let delal na razvoju sistema za pripravo pitne vode. Od samega začetka, v sodelovanju z raznimi neodvisnimi inštituti za analize, so bile izbrane najboljše komponente in vrste materialov. Sistem je vgrajen v filter, ki zanesljivo odstrani vsa prisotna onesnaženja v vodi, pri tem pa ne uničuje njene strukture, ter jo pušča v izvorni, naravni obliki.

  

   Vsi izbrani materiali so naravni in jih je možno reciklirati. Pri proizvodnji se ne uporabljajo lepila ali mehčalci za plastiko, ki bi se lahko raztopili v vodi. PROaqua 4200 je edini filter s higiensko certificirano bakterijsko membrano, s čimer so postavljeni novi standardi pri pripravi vode za pitje.

  

   Podjetje PROVITEC® GmbH in njegov lastnik, g. Roland Bilz, še naprej delajo na inovacijah, razvoju in izpopolnjevanju tega Multi Barrier sistema, ter na vsakem koraku opravičujejo svoj zadani moto, ki glasi:

 

„Dem Leben verpflichtet“

„Zavezani k življenju“