Vzdrževanje / Stroški

Vzdrževanje

   Regeneracija PROaqua 4200 sistema je potrebna vsakih 10-15 tednov. Regeneracija je preprost postopek, ne zahteva veliko časa in ga lahko izvedete popolnoma sami.

 

   Pri regeneraciji se v predvideni sprejemnik vsipa cca. 0.5 kg soli. Po tem se zamenjata priključka za vhodno in izhodno cev, sistem pa se obrne narobe. Tako se prične izvajati ''povratna filtracija'', pri kateri se s pomočjo regeneracijske soli izperejo vse komponente sistema. Regeneracija traja približno 2 uri, za njo pa je potrebnih cca. 30 litrov vode.

 

   Z regeneracijo tako Multi - Barrier sistem dolga leta ohranja funkcionalnost. Šele po 6-ih letih je potrebno zamenjati bakterijsko membrano in vložek aktivnega oglja, od skupno osem možnih komponent. Vse ostale komponente je mogoče regenerirati tudi preko 1.000 – krat.

Stroški

Izračun stroška ustekleničene vode v enem letu:

 

 Po osebi / dan

 = 2 l (voda v steklenici = 0.27€ / l)

 Po osebi / leto

 = 730 l

 Štiričlansko gospodinjstvo / letno

 = 788€

 

   V izračunu ni všteta voda ki se uporablja za kuhanje in pranje živil. Tudi ta voda mora biti popolnoma varna za zdravje. Skupna potrošnja vode po osebi je tako 4 do 6 litrov na dan, strošek 4-članske družine pa naraste na 1.576€ / leto.

 

   Stroški regeneracije PROaqua 4200 sistema za pripravo pitne vode pa so cca. 0.5€, kar v enem letu znaša približno 2.5€.

 

   Zelo važno je kakšno vodo pijete. Investirajte v svoje zdravje zdaj!